"Sürüdürülebilirlik ve Enerji Konferansı" yapıldı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezinin ortak düzenlediği “Sürdürülebilirlik ve Enerji” Başlıklı Konferans 28 Mart Pazartesi günü Prof.Dr. Arif Amirov Salonunda gerçekleştirildi.

EVD Energy Management ve İdetek Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Kaya tarafından gerçekleştirilen sunumda; sürdürülebilirlik kavramı ve enerji kullanımının günümüzün en önemli problemlerinden biri olan iklim değişikliğine etkisi tartışıldı. Ayrıca sürdürülebilirlik göstergeleri, nüfus artış hızı ve artan enerji talebi bağlamında Türkiye ve İngiltere’deki güncel durumun bir karşılaştırılması yapıldı. 2030 ve 2050 hedeflerine ulaşmada çevresel göstergelerin kalkınmada ne şekilde yer alabileceği konusu işlendi. İnteraktif bir sunum gerçekleştiren Ergin Kaya geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde Paris’te gerçekleştirilen iklim değişikliği zirvesi (COP 21) sonrası katılımcı ülkeler tarafından imzalanan anlaşmanın sera gazı emisyonlarını azaltmayı hedeflediğine değindi ve bu sürecin mühendislik başta olmak üzere bir çok iş koluna yeni iş imkanları yaratacağını belirtti. Zonguldak doğumlu olan Ergin Kaya yoğun bir katılım gözlendiği konferansta dinleyicilerin sorularını yanıtladı ve tecrübelerini paylaştı.

Konferans sonrasında Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Altın ve Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş bugünün anısına Ergin Kaya’ya teşekkür plaketi takdim etti.

Katılımcılarla beraber fotoğraf çekiminin ardından Ergin Kaya BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti. Rektör Özer ziyaretleri için Ergin Kaya’ya teşekkür ederek üniversitenin çeşitli hediyelerini takdim etti. Ergin Kaya Rektör Özer’e çalışmalarında başarılar dileyerek Bülent Ecevit Üniversitesi’nin konukseverliği için teşekkürlerini sundu ve yeni işbirliklerine açık olduklarını, bu kapsamda Zonguldak’la olan sıkı bağlarının daha da kuvvetleneceğini ifade etti.